Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012






Μια καινούργια εκπομπή αρχίζει σήμερα (15.00 - 16.00)  με τίτλο "Στα μονοπάτια της αλήθειας" . Παραγωγός και εμπνευστής της ο Γιώργος Σωτ. Φουντουλάκης, ο οποίος  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα της διατριβής του ήταν: "Η έννοια τον καλού στον Πλωτίνο".
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, λόγω των επιδόσεων του στον ακαδημαϊκό τομέα, έτυχε της υποτροφίας του ιαπωνικού ιδρύματος Sasakawa.
Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις του για το κίνημα του Νεοπλατωνισμού.
Έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και σ άλλες Σχολές.
Το θέμα που θα αναπτύξει σήμερα ο κ. Φουντουλάκης αφορά την έννοια της "ψυχής" στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, στην Ιουδαϊκή πραγματικότητα και στον Χριστιανισμό. Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά και στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου