Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ενημέρωση σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας





Ζωντανά μεταδίδεται το Τριήμερο Ιερατικό Σεμινάριο, με θέμα «Ενημέρωση σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», το οποίο πραγματοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στο Σεμινάριο συμμετέχουν 94 επιλεγμένοι κληρικοί, οι οποίοι θα λάβουν πολύτιμες γνώσεις που θα καταστούν εφόδιο στην ποιμαντική τους διακονία.

Την 1η ημέρα του Σεμιναρίου (7/9), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, θα τελέσει τον Αγιασμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του, ενώ θα ακολουθήσουν τρεις εισηγήσεις, ως εξής:
Α. Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα «Τα λάθη των ποιμένων - όπλα στα χέρια των αιρετικών»
Β. Από τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη, Μοναχό της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, με θέμα «Ψαρεύοντας σε θολά νερά. Η χρήση από τη «Νέα Εποχή» όρων με άλλο νόημα» και
Γ. Από τον κ. Ιωάννη Μηλιώνη, Καθηγητή Πληροφορικής, με θέμα «Απειλές της «Νέας Εποχής» στην ευαίσθητη ψυχή των παιδιών μας»

Την 2η ημέρα του Σεμιναρίου (8/9) θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εισηγήσεις, ως εξής:
Α. Από τον Αρχιμ. Αυγουστίνο Μύρου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης, με θέμα «Απαντήσεις σε βασικές πλάνες των Πεντηκοστιανών»
Β. Από τον Αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, Υπεύθυνο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως & Πρεβέζης, με θέμα «Τα ποιμαντικά κενά που δικαιολογούν μία «δεύτερη Πεντηκοστή» και πώς θεραπεύονται» και
Γ. Από τον κ. Βασίλειο Τσίγκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα «Θεολογική θωράκιση των μελών της Εκκλησίας έναντι των αιρέσεων»

Την 3η και τελευταία ημέρα του Σεμιναρίου θα εκφωνηθούν άλλες τρεις εισηγήσεις, ως εξής:
Α. Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλο, με θέμα «Νέοι και Νεοφανείς αιρέσεις. Ποιμαντική προσέγγιση»
Β. Από τον Πρωτ. Κυριακό Τσουρό, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, με θέμα «Η δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και τη στάση των ποιμένων της Εκκλησίας» και
Γ. Από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, με θέμα «Η απειλή της Αρχαιολατρίας»
Μετά το πέτρας των εισηγήσεων και την συζήτηση, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα προβεί στην σύνοψη των συμπερασμάτων του Σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου